nr. 109

FC Portugal Newsletter


Futebol Clube Portugal - Amsterdam
sinds 14 mei 1994

door Manuel Bravo da Silva


Correspondentie

FC Portugal
Kijkduinstraat 30 - 3
1055 ZA Amsterdam

* info@bravodasilva.nl
( +31.(0)6.53 56 67 31


Betalingen van contributies, boetes, aankopen, etc…. op het volgende rekeningnr. van de POSTBANK:

9554172 - t.n.v.

FCP Supporters
Kijkduinstraat 30-3
1055 ZA Amsterdam

FC Portugal Amsterdam in het seizoen 2007-2008
FC Portugal heeft promotie naar de 4e klasse gemist
Speler van de maand
Sport in de hart van de samenleving
De finale van de Quiz van Manuel

Studiereis van de C-Junioren
14e studiereis van FC Portugal
Bezoek aan PAOK Saloniki
Afscheidswedstrijd van Manuel
Wat is kwaliteit?
...............................................................................................

FC Portugal Amsterdam in het seizoen 2007-2008

FC Portugal Amsterdam heeft het afgelopen seizoen met 7 elftallen deelgenomen aan de competities van de KNVB. In de jeugdafdeling waren 3 teams actief, en bij de senioren 4. Een belangrijk seizoen voor ons, mede door de officiële overname van Gold Star-Sna, en de naamswijziging die is doorgevoerd.

De kantine van FC Portugal is door de heerlijke hapjes die er worden geserveerd, een van de meest gezellige en unieke van Amsterdam. Dit is de verdienste van de Familie Gomes, die zich dagelijks inzetten voor FC Portugal Amsterdam.De andere mensen die hun hulp verlenen en die zijn er veel om hier even op te schrijven zijn we als CLUB zeer dankbaar.
Wie zijn mening over de kantine van FC Portugal wil geven, kan dat doen op de voetbalkantines website.

Sportief gezien wilde FC Portugal dit jaar met de A-Selectie weer mee doen om het kampioenschap en eventueel promotie naar de 4e klasse. Maar belangrijker dan een titel of promotie wil Fc Portugal zijn identiteit behouden.
Er is een duidelijk verschil tussen het streven naar een titel en het streven naar hegemonie. Vaak investeren clubs alles in een A-Selectie, om vervolgens helemaal in te storten. FC Portugal kiest heel bewust voor een organische groei.
Geen stappen overslaan in het proces, maar een fundament leggen om de kwaliteit te behouden. Dit is ons weer aardig gelukt, ondanks de externe factoren waar we telkens mee te maken krijgen in het amateurvoetbal.


De F-junioren zijn kampioen geworden

De F-junioren zijn dit voorjaar kampioen geworden. De coaches Luís Rodrigues en Brás da Silva die op dinsdag en vrijdag voor deze groep stonden, wisten deze kinderen met hun eigen trainingsmethode en visie naar een hoger niveau te brengen.
Volgend seizoen gaan zij in de 3e klasse spelen.


Luis Rodrigues & Brás da Silva met Sebastiaan Kleijburg van de KNVB

De E-junioren hebben een aardig seizoen gespeeld, en gaan nu over naar de
D-junioren. Het spelen op een groot veld is de volgende stap, ondanks de lengte van een aantal spelers.

De C-junioren hebben een periode van 3 jaar afgesloten, met een plaats in de middenmoot van de 3e klasse. Volgend seizoen gaat dit team uit elkaar.
De kleine spelers blijven zitten, en de grote stomen door naar een hoger elftal.

De Veteranen kunnen weer terugkijken op een positief seizoen, met een plek bij de subtop van de 3e klasse. De aanstelling van Jesus Lopez als coach van dit team was een goed besluit. De veteranentoernooi was ook dit jaar een groot succes, en de verdienste van leider en bestuurslid Silvério Pereira.

De Zondag 2 van Ricardo Augusto met hier en daar wat beperkingen, vanwege de spelerswisselingen, wist zich weer netjes bij de subtop, in de res. 5e klasse te plaatsen.

De Zondag 3 van Carlos Gomes die voor het eerst meedeed dit jaar, had een gezellig seizoen en zonder al te veel problemen. Volgend seizoen op dezelfde voet doorgaan……

Voor het seizoen 2008-2009 gaan we uit van hetzelfde aantal teams bij FC Portugal, waarbij we de huidige leden zo goed mogelijk proberen in te delen over het aantal teams en categorieën waarover wij zullen beschikken.

...............................................................................................

FC Portugal heeft promotie naar de 4e klasse gemist

De A-Selectie van Fc Portugal

Amsterdam heeft voor de tweede keer in drie jaar de Play-offs weten te bereiken. Het won de eerste duel van DRC met 7-0, waardoor de ploeg over een beter doelsaldo kwam te beschikken in de rechtstreekse confrontatie met OFC. Een gelijk spel tegen OFC in Oostzaan zou voldoende zijn geweest voor kwalificatie naar de 4e klasse. OFC had dit keer het geluk aan zijn zijde, nadat FC Portugal drie keer lat en paal trof en twee inzetten van de doellijn gekeerd zag worden. De 600 aanwezige toeschouwers hebben een prachtige wedstrijd gezien en OFC uiteindelijk onverdiend met 3-1 zien winnen. Het zou een knappe prestatie zijn voor FC Portugal, die voor het eerst onder zijn eigen naam aan de competities van de KNVB deelneemt. Aan de andere kant zouden we het ook mischien wel weer heel erg moeilijk krijgen in de 4e klasse. Dit is mischien wel de beste afsluiting………


Goaaaaaaalllll van FC Portugal !!!


Het einde van mijn trainerschap bij FC Portugal Amsterdam

Na 7 jaar trainerschap bij FC Portugal en 8 bij AGB, is het moment gekomen om er even mee te stoppen. Met pijn in mijn hart, maar in de wetenschap dat het een verstandige beslissing is geweest. Want eens komt het moment dat het tijd is voor wat anders. Het optimaal presteren en benutten van de kwaliteiten van een selectie, vergt discipline, zowel op als buiten het veld. In dat laatste heeft de selectie van FC Portugal de afgelopen jaren nooit uitgeblonken.


Het team van FC Portugal Amsterdam 2007-2008

Ik ben opgegroeid in Nederland waar mensen respect voor elkaar hebben en bepaalde normen en waarden in acht nemen. Als spelers daar niet in meegaan, en de meest simpele dingen niet kunnen uitvoeren, dan heeft het geen zin om daar veel tijd in te steken. Echte winnaars zie je steeds minder. Dat komt doordat de maatschappij verandert, we hoeven niet meer. Ze kunnen allemaal aardig voetballen, maar de meeste meters maken ze op de Playstation. Niet dat de spelers tijdens trainingen en wedstrijden niet fanatiek zijn, maar de tijd dat voetbal alles voor ze was, is lang en breed voorbij. Maar het ligt niet alleen aan de verleidingen, ook aan de ouders. We moeten ons afvragen of we nog wel verstand hebben van jonge mensen, of we nog wel bezig zijn met opvoeden. Volgens mij luidt het antwoord: onvoldoende. Op weg naar adolescentie en de top van het amateurvoetbal sterven vele talenten een mooie dood door tekortkomingen in hun mentale vaardigheden en in hun persoonlijkheidsstructuur. Vooral in het ontwikkelen van mensen valt winst te halen. Hoe verenig je talent en karakter tot een winstgevende combinatie? Ik denk niet dat je er alleen met trainingen komt. Wij moeten de trainers verrijken met het onderdeel menskunde, wil men nog enigszins wat uit deze generatie halen.


De trainer Manuel in gesprek met topscorer Jivago Koerich

...............................................................................................

Speler van de maand

Miquel Drumond


Paspoort
Naam Miquel Pascal Drumond
Geboortedatum 29 maart 1984
Geboorteplaats Lelystad
Land Nederland
Horoscoop Ram
Burgerlijke staat Samenwonend
Beroep Bouwbedrijf
Lengte 1.74 cm
Gewicht 73 Kg
Schoenmaat 42
Eerste club S.N.A.
Huidige club FC Portugal Amsterdam
Voormalige clubs SNA, VVA Spartaan, EDO, Koninklijke HFC
Voorkeuren
Land die je graag zou willen bezoeken Dominicaanse Republiek
Kleur blauw
Kleding Spijkerbroek met een leuke T-shirt en mooie schoenen
Evenement Vechtgala
Acteur Al Pacino
Actrice Jessica Alba
Muziek R&B
Hapje Pastéis de Bacalhau
Drank Desarono Original
Hobby's Voetbal, Playstation 3
Intieme vragen
Slechtste eigenschap? Jaloezie
Beste eigenschap? Ik sta altijd klaar voor anderen
Hoogtepunt als voetballer? Debuteren op 17 jarige leeftijd in het 1ste van EDO, in de 1ste klasse
Dieptepunt als voetballer? Het veroorzaken van een incident tegen EDO met Koninklijke HFC
Vrienden? Ruben (FCP), Stefan, Fred, Peter (FCP) en Daniel Branco de Sousa
Hero? Mijn vader
Droom? Het overnemen van mijn vaders bedrijf. Zo lang mogelijk genieten van mijn familie en vrienden. Een gezin vormen met mijn vriendin.
Religie? Rooms Katholiek
Verslaving? Red Bull en PLaystation 3
Voor welke speler van FC Portugal heb je bewondering? Miguel, hij heeft altijd hoog gespeeld en heb al wat van hem geleerd.
En nog meer vragen...
Mooiste stadion? Camp Nou
Favoriete club? Barcelona
Favoriete speler? Davids
Jeugdidool? Ronaldo
Beste trainer? Hiddink
Wie zou je graag willen ontmoeten? Christiano Ronaldo
Aan wie zou je een vraag stellen? Zidane
Welke vraag? Was het een kopstaat waard in de finale?
Favoriete TV programma? Prison Break
...............................................................................................

Sport in de hart van de samenleving

Begin april heeft het college van B & W van Amsterdam het sportplan 2009-2012 goedgekeurd. Ook de portefeuillehouders Sport van de stadsdelen maken zich sterk voor het sportplan. De boodschap van het college is dat sport in het hart van de samenleving hoort. Daarom werken de wethouders Sport, Gezondheidszorg, Onderwijs, Ruimtelijke Ordening en Wijkaanpak samen om het Sportplan te laten slagen.

Wat betekent het Sportplan voor de sportverenigingen ?

In Amsterdam zijn ongeveer 800 verenigingen in 55 takken van sport, waar 150.000 Amsterdammers hun sport beoefenen. Met 12.000 actieve vrijwilligers staan die sportverenigingen onder druk. Terwijl steeds meer kinderen lid worden, haken volwassenen, de vrijwilligers waar de verenigingen op draaien, juist af. Dit baart zorgen en daarom gaat het college de vereniging de komende jaren intensief ondersteunen, door onder meer de inzet van 108 combifuncties. Dit zijn professionals die zowel op de sportverenigingen als in de naschoolse sportaanbod werken en zo een brug kunnen slaan.

Amsterdammers een leven lang actief

Carolien Gehrels, wethouder sport, zegt over het plan: "Er ligt nu een vierjarenplan waar we in vliegende vaart mee vooruit kunnen, zodat alle Amsterdammers hun leven lang actief zijn. Dit betekent dat er aandacht is voor sport en bewegen, voor competitie en recreatie, voor jong en oud en voor grote en kleine evenementen. In Amsterdam kan iedereen meedoen. En er is niet alleen aandacht voor deze groepen, maar juist ook voor de vele sporttalenten in de stad. Want de basis voedt de top, omdat die top de basis inspireert."

...............................................................................................

De finale van de Quiz van Manuel

Het heeft lang geduurd maar twee rondes te gaan en de prijzen worden verdeeld. Evelien Chicano 73 punten, Daniel Martins 73 punten, Erdal Kocadag 72 punten, Ricardo Augusto 72 punten en Marco Bravo 70 punten, zijn nog steeds in de race voor de hoofdprijs.
Een groep van 3 spelers volgt direct daarna, en is nog niet helemaal kansloos met nog twee rondes te gaan. Het zijn: Nelson Sousa 63 punten, Carlitos Paredes 54 punten en Miguel Veloso 52 punten.

Ik hoop op in November van dit jaar, de prijzen aan de winnaars te kunnen overhandigen.

...............................................................................................

Studiereis van de C-Junioren naar Gistel - België

De C-junioren van FC Portugal Amsterdam hebben voor het 3e jaar deelgenomen aan een Internationaal Voetbaltoernooi in België. De reis van de jeugd van FC Portugal is ook dit jaar voor een deel weer gesponsord door voetbaltrainer Co Adriaanse.


Co Adriaanse

Het team had op vrijdag 9 mei, om 12.00 uur afgesproken op Sportpark Sloten, maar door een aanrijding op de A1 werd al snel duidelijk, dat de touringcar van Euro-Sportring die ons naar België zou brengen pas twee uur later bij ons zou aankomen. We besloten om de lunch die we voor onder weg hadden gekocht, maar gezellig in de kantine te nuttigen. De tijd ging snel, en even voor drie uur, konden de 14 spelers en de begeleiders António Barbosa & Seca Antunes instappen. Dit keer gingen voor de eerste keer ook een paar supporters van FC Portugal mee, die zelf een hotel in Oostende hadden geboekt. Behalve FC Portugal reisden met de touringcar van 70 plaatsen, nog twee teams van Zwaluwen 30 en een team uit Deventer.
Het was prachtig weer en druk op de weg, maar daar hadden de kinderen helemaal geen boodschap aan, gezien de spelletjes en grapjes die ze onderweg met elkaar hadden. De ploeg kwam rond 21 uur uiteindelijk aan in Gistel. Na de diner in een sportzaal op het sportcomplex die voor die gelegenheid was opgesteld, konden de kinderen de school opzoeken waar ze zouden verblijven. Luchtbedden en slaapzakken in orde maken en plezier hebben met elkaar voor het slapen gaan.


Het team van de C-junioren in Gistel

Zaterdag 10 mei, de poulewedstrijden. Om 8.40 de eerste wedstrijd tegen Zwaluwen 30 die 1e klasse speelt. Een 1-0 nederlaag van onze jongens was niet slecht tegen het sterke team die gecoached wordt door de Portugese trainer, Luis Castanheira. De tweede wedstrijd tegen de duitsers leek op een monsterscore uit te lopen, maar na een achterstand van 0-3 wisten onze jongens knap terug te komen tot een 2-3 stand, via doelpunten van Ricardo Marques en Mehmet Uzmay. In de middag een trip met de touringcar naar het strand van Oostende vlak naast het casino. Het was druk op het strand vanwege het mooie weer. Een duik in de Noordzee, een Magnum en nog even liggen drogen op het strand, voor we weer naar Gistel terug reden voor de Penalty Bokaal. FC Portugal had drie spelers aangemeld voor de Penalty Bokaal.

Steve Costa, Marcelo Barbosa & Yakup Turgut. Op het laatste moment zijn de plaatsen van Yakup Turgut en Marcelo Barbosa overgenomen door Mehmet Uzmay & Marco Bravo. Steve was de eerste speler van FCP die miste, door de bal hard tegen de lat te schieten. Mehmet & Marco gingen nog even door, maar ook Mehmet schoot na een paar keer mis. Marco kwam alleen tegen twee spelers van Zwaluwen 30 te staan. Een lange reeks volgde, voordat een van de twee spelers van Zwaluwen 30 mis trapte. Uiteindelijk in de slotfase en in de finale van de penalty's, wist Marco beheerst en feilloos zijn opponent uit te schakelen. Een prijs voor FC Portugal was binnen, en een mooie herinnering voor Marco, die een bal kreeg bij de prijsuitreiking.


Marco Bravo bij de prijsuitreiking

Zondag 11 mei, de finalewedstrijden. De eerste wedstrijd was een vriendschappelijke, omdat onze tegenstander niet was komen opdagen. Een 3-0 overwinning was het resultaat op papier volgens het reglement. Maar ook de vriendschappelijke wedstrijd werd met 3-0 gewonnen. De wedstrijd om de 7e plaats ging met 1-0 verloren, en was de spannendste van allemaal. We zijn op een verdienstelijke 8e plaats geëindigd in een toernooi van 12 teams, die allemaal in hogere klasses speelden.

We kijken terug op een fantastisch weekend, maar ook op een prachtige periode van 3 jaar waar de kinderen niet alleen met elkaar zijn opgetrokken in competitieverband, maar ook als reisgenoten, op Internationale Toernooien in het buitenland.

FC Portugal Amsterdam hoopt zijn best te hebben gedaan, in het organiseren van deze activiteiten voor de jeugd. Volgend jaar willen wij dan ook proberen om ook met de F-junioren naar een Internationaal Toernooi te gaan, gezien de prestaties van het afgelopen seizoen en het kampioenschap.

...............................................................................................

14e studiereis van FC Portugal naar Riga in Letland


Riga

FC Portugal gaat voor de 14e jaar naar het buitenland. Dit jaar is de keuze op de stad Riga gevallen. Riga met ruim 800.000 inwoners de hoofdstad van Letland en de grootste stad in de Baltische Staten is beroemd om zijn bezienswaardigheden in de oude binnenstad die ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Ook liefhebbers van de art nouveau komen in Riga volop aan hun trekken. Mikhail Eisenstein, vader van filmregisseur Sergei Eisenstein, is de bekendste architect van de art nouveau-huizenblokken in het ''Stille Centrum'', een wijk ten noorden van de oude stad.
En wat voor avonturen FC Portugal dit keer te wachten staat, lezen jullie in de volgende newsletter van FC Portugal.

Art Nouveau huizen, door de russische architect Mikhail Osipovich Eisenstein
...............................................................................................

Bezoek aan PAOK Saloniki van trainer Fernando Santos

Vliegen naar de tweede stad van Griekenland, Saloniki kan via Wenen, Frankfurt of Munchen. We hebben gekozen voor Munchen, omdat het beter aansluit op de aanvangstijd van de topper in de Griekse competitie, PAOK Saloniki - Olympiakos. Het team van Fernando Santos, de voormalige trainer van Benfica, heeft het moeilijk in de competitie, en moet punten zien te pakken.
Ik kom met mijn zoon Marco in de middag van zaterdag aan, waar keeperstrainer Fernando Justino bij aankomst op ons zit te wachten. We gaan onze spullen even wegzetten in het huis van Fernando Santos, die bij het team is in het hotel, en gaan vervolgens door naar het stadion van PAOK midden in de stad.
Het is 4 uur voor aanvang van de wedstrijd al heel erg druk rond het stadion. We nemen eerst even een kijkje in de catacomben van het stadion, en vervolgens gaan we naar de fanshop van PAOK om daar een shaal voor FC Portugal te kopen. We nemen plaats in de VIP ruimte, en wachten daar op de aanvang van de wedstrijd.


Marco bij het stadion van PAOK


In de VIP ruimte van PAOK Saloniki

De ploeg van Fernando Santos begint uitstekend aan deze wedstrijd, met een doelpunt in de eerste minuten. De ploeg heeft zijn hoop gevestigt op de nieuwe aankoop Sérgio Conceição. De ploeg van PAOK krijgt in de eerste helft nog een penalty, maar Sérgio mist…..want Europees kampioen, Nikopoulidis stopt de inzet van de Portugees. Olympiakos Piraeus de kampioen van Griekenland, maakt vlak voor rust de gelijkmaker, en domineeert de hele tweede helft. De eindstand is 1-1 met aan het einde nog wat tumult op weg naar de kleedkamers, als Sérgio Conceição en Nikipoulidis met elkaar op de vuist gaan. De persconferentie van F.Santos wordt vertaald door een Braziliaanse tolk, en even later gaan we met de hele technische staf eten aan de kust van de stad Saloniki.


Sérgio Conceição in trouble

Zondag even goed uitslapen en vervolgens duiken we in een van beste restaurants van Saloniki. Fernando Santos wordt elk moment door iedereen herkend en gezien als een idool. Zijn werk bij AEK Athene was uitstekend en dat zijn de mensen in Griekenland nog niet vergeten, ondanks de tegenvallende resultaten bij PAOK. Na het eten neemt Fernando Justino ons mee naar het centrum van Saloniki, waar het heel erg druk. Een levendige stad, waar mensen graag op straat zijn en op terrasjes zitten. Maandag gaan we met Fernando Santos mee naar de training van PAOK, waar de condities heel erg amateuristisch zijn vergeleken met FC Portugal Amsterdam. In de selectie van PAOK, nog twee oude bekenden van de Nederlandse Eredivisie, Glenn Salmon ex-NAC & Ruud Knol ex-Vitesse.


Marco met Glen Salmon en Ruud Knol


Manuel met Fernando Santos na de training

We maken kennis met keeper Daniel Fernandes die ook vrienden op bezoek had, en gaan vervolgens lunchen bij F.Santos thuis. Marco ervaart voor de eerste keer aan tafel de harde voetbaltaal en wordt mede door Rosário en F.Santos in positieve zin hard aangepakt. Sportief heeft hij de aantijgingen van beiden geïncasseerd en het ervaren met alle respect voor beiden. Het was lachen…….met Fernando Santos die een andere mens is, buiten het voetbal. In de middag even uitblazen met Justino in een van de gezellige terrasjes van Saloniki, om vervolgens de volgende dag terug te keren naar Amsterdam. De training van FC Portugal om 18.00 uur staat dan weer op het programma…….

...............................................................................................

Afscheidswedstrijd van Manuel

Zoals ik al een keer eerder had beschreven, in een van mijn laatste nieuwsbrieven, wilde ik graag volgend jaar mijn afscheidswedstrijd als voetballer gaan organiseren. Dan heb ik precies 30 jaar gevoetbald……

Ik zou gaan kijken naar de beste spelers die met mij samen hebben gespeeld of getraind in Amsterdam, sinds 1992 t/m 2007.

Ik wilde graag twee teams formeren.

 • Een team met de beste Portugese spelers die onder mij hebben getraind en gespeeld.
 • Een team van de beste buitenlandse spelers die onder mij hebben gespeeld.

We krijgen dan een wedstrijd:

Portugal - Rest van de wereld

Ik hoop dat jullie het interessant zullen vinden om de herinneringen weer terug te halen, en het aantal spelers die onder mij trainerschap hebben gespeeld weer terug te zien.

2003-2004 - De samenwerkingsverband met Gold Star-Sna

Na de verassende resultaten van FC Portugal, promotie naar de 4e klasse KNVB zaterdag, gaan we het seizoen 2003-2004 een samenwerkingsverband aan met Gold Star-Sna. We gaan intern als Gold Star-Sna / FC Portugal door het leven. We organiseren een bijeenkomst in de kantine, en roepen alle leden van FC Portugal op om onze plannen kenbaar te maken. Een aantal spelers die bij hun clubs uit de gratie waren geraakt besluiten bij FC Portugal te komen voetballen.

Erdal Kocadag, Savas Soylemez, Alket Musta & Nalton Musta komen van AGB. Mufit Urfali van HYS. Carlitos Paredes van Zaanlandia. Daniel Cortez van Aalsmeer. Daniel Branco van DCG. Carlos Ferreira van ABN Amro. Elmar van Ee van DWS.

Van de selectie zijn gebleven: Tugay Avderen, Ilkay Cincil, José Beco & Remy van Heugten. Miguel Veloso kwam halverwege het seizoen het team versterken, nadat hij een half seizoen bij 1 Dezembro in Portugal had geprobeerd. Marco Veiga nog kort in Nederland, kwam ook naar FC Portugal.


Het team van FC Portugal in seizoen 2003-2004

We speelden meteen een indrukwekkend seizoen. We werden met FC Portugal meteen 2e in de 4e klasse met 41 punten, achter kampioen Loosdrecht met 49 punten. We wonnen de 3e periodekampioenschap, wat recht gaf op het spelen van nacompetitie en we drongen door tot de 4e ronde van de KNVB beker.

In de nacompetitie speelden we de eerste wedstrijd thuis tegen Alliance 22 uit Haarlem, en wonnen met 3-1. In de uitwedstrijd werd het 1-0 voor Alliance 22, met heel veel geluk. In de halve finale moesten we het tegen Altius opnemen. In de uitwedstrijd kwamen we snel op 0-1 door Nalton, maar al snel hadden de scheidsrechters van het Gooi de wedstrijd in het voordeel van Altius doen beslissen. Een afgekeurde goal, en een paar gele en rode kaarten waren voldoende om ons te wurgen. De thuiswedstrijd met een paar versterkingen als Patrick Fernandes & Nelson Sousa bleek niet voldoende te zijn en het eindigde in 1-1. Altius mocht de finale spelen tegen TOV in Baarn.

De 4e ronde van de KNVB Beker tegen Elinkwijk was ons hoogtepunt. De voorbereiding in de kantine, met een sportmaaltijd, en vervolgens met onze supporters richting Utrecht. In het prachtige complex wist José Beco in de eerste helft met kunst en vliegwerk de schade tot 1 tegengoal te beperken.

In de tweede helft scoorde Elinkwijk nog 3 keer, en wist Tugay uit een penalty de eretreffer voor FC Portugal te maken. Een 4-1 nederlaag was uitstekend gezien de kwaliteitsverschil en de condities van beide teams.


De bekerwedstrijd bij Elinkwijk

Ik had nu ondertussen als trainer in 11 seizoenen 197 wedstrijden gecoached waarvan 127 gewonnen, 37 gelijk gespeeld en 33 verloren. Dit komt overeen met een percentage van: 64% van alle wedstrijden die gespeeld zijn, gewonnen - 19% gelijk - 17% verloren. De doelpunten per wedstrijd is 3 gemiddeld en 0.6 tegendoelpunten.

Over de 11 seizoenen 1992-2004 dat ik trainer ben geweest bij AGB, Zrc/Herenmarkt, Gold Star-Sna & FC Portugal, en de spelers die ik tot mijn beschikking had, zou ik op basis van seizoen 2003-2004 tot de volgende twee teams komen voor mijn afscheidswedstrijd.

Portugal   Rest van de wereld
  C.Gomes
90 wed
J.Cardoso
60 wed
    Aboutahir
51 wed
Husseyn
52 wed
 
  Manuel
118 wed
L.Gomes
46 wed
J.Esteves
54 wed
Yadigar
68 wed
Alket
58 wed
Salih
104 wed
 
J.Beco
34 wed
    Remy
36 wed
  J.Neves
58 wed
P. Pedro
38 wed
Rico
52 wed
Erdal
82 wed
Seref
47 wed
Fevzi
58 wed
 
  Pires
44 wed
R. Manuel
38 wed
    Omur
78 wed
Mufit
90 wed
 
4 - 4 - 2 Systeem


Prestaties over 11 seizoenen bij AGB, Zrc/Herenmarkt, Gold Star-Sna & FC Portugal

Wedstrijden Gewonnen Gelijk Verloren Goals Tegen
197 127 37 33 610 306


In het team van "Portugal", is de plaats van keeper Ricardo Sousa nu ingenomen door José Beco, die na een periode van rust, besloot weer terug te keren op doel.

In het team van "Rest van de wereld" is de Turk Oktay Sener nu vervangen door de Albanees Alket Musta die dit seizoen op 58 wedstrijden wist te komen. Alket kwam via Fuat over van RAP naar AGB. De prestaties waren goed, en zo heb ik hem later in goed overleg met Cortez, bij VV Aalsmeer ondergebracht. Halverwege het seizoen heb ik hem in Portugal een stage aangeboden bij FC Seixal. Daar kon hij een contract tekenen, maar priveomstandigheden lieten het niet toe. Het seizoen daarop ging hij met Savas Soylemez naar KBV op Riekerhaven.

...............................................................................................

Wat is kwaliteit ?

10 definities van kwaliteit, in relatie tot bepaalde acties en houding

 1. Positief denken is kwaliteit (Niet toelaten dat iets wat gisteren verkeerd is gegaan de eerste gedachte van de volgende dag wordt)


 2. Beleefd zijn is kwaliteit.


 3. Georganiseerd zijn is kwaliteit.


 4. Waakzaam zijn is kwaliteit.


 5. Aandachtig kunnen luisteren is kwaliteit.


 6. De gezondheid respecteren is kwaliteit.


 7. Afspraken nakomen is kwaliteit.


 8. Geduld hebben is kwaliteit.


 9. De waarheid spreken is kwaliteit.


 10. Houden van je familie en vrienden en geliefd zijn is de beste KWALITEIT die een persoon over kan beschikken.

© Anne Geddes
© Anne Geddes

Soms is het moeilijk om te leven met de verschillende beestjes in ons, want allen proberen ons ziel te domineren.

Maar we weten uiteindelijk altijd welke zal overwinnen !

Diegene die we het meest voeden………..


   Import en export van bloemen (Nelson Beco)

Zorginformatiesystemen


Teksten en Vertalingen (Sandra Florindo)

Sportkleding en -benodigheden

Schoonhoud diensten (Carlos Gomes)

Confectie van sportkleding (Pedro Teixeira)

Portugese en Braziliaanse levensmiddelen (Tozé Maia)

Het restaurant voor Indonesische specialiteiten

Sportinfrastructuren en -benodigheden (Jorge Prazeres)

Restaurant - TapasBar (Quim Silva)

Meer da bewegen alleen... (Joan Boelens)

Voor alle benodigheden van Uw huisdier (Daniel Branco)

Landhuis Hotel Restaurant De Bloemenbeek

Webdesign en grafisch ontwerpen (Xana Gonçalves)

Banco Santander Totta S.A (F. Loureiro)

Loodgieterswerk
Elektra installaties
Interieurbouw van keukens
en badkamers

Jesus Otero (06-16 88 19 57
J.Reyes (06-40 78 89 51

LUSO
Finance & Administration
Contact: António Fernandes
( 06-21 53 22 80
075-77 21 001  

Futebol Clube do Porto

Onderhoudsbedrijf DRUMOND - timmerwerk | montagewerk | laswerk

Vougafrio - Estarreja, Portugal

STELLING Catering - tel: 030 2518909 | 06 22206417

Caixa Geral de Depósitos

NIEUWS ARCHIEF

nr.100

nr.105

nr.101

nr.106

nr.102

nr.107

nr.103

nr.108

nr.104

 
 
© 2006 - 2008 Manuel Bravo da Silva // WebDesign by Xan@
6 juni 2008

AGENDA 2006/07

HOME