nr. 106

FC Portugal Newsletter


Futebol Clube Portugal - Amsterdam
sinds 14 mei 1994

door Manuel Bravo da Silva


Correspondentie

Fc Portugal
Kijkduinstraat 30 - 3
1055 ZA Amsterdam

* info@bravodasilva.nl
( +31.(0)6.53 56 67 31


Betalingen van contributies, boetes, aankopen, etc…. op het volgende rekeningnr. van de POSTBANK:

9554172 - t.n.v.

Fc Portugal
Kijkduinstraat 30-3
1055 ZA Amsterdam

FC Portugal Amsterdam
KSV ROESELARE TROPHY
Gdansk in Polen
Speler van de maand
Afscheidswedstrijd van Manuel

België - Portugal
Reünie Good Old Friends
Veloso & Lima Pereira
FC Porto in Nederland
Prettige vakantie
...............................................................................................

We gaan nu officieel verder op Sportpark Sloten als FC Portugal Amsterdam

Zrc/Herenmarkt en BDK

Manuel in de kantine van BDK

Het idee om FC Portugal op te richten en te laten deelnemen aan de competities van de KNVB, kwam bij ons voor het eerst op, toen wij in het jaar 2000, voor 6 maanden de oude kantine van BDK mochten huren van Zrc/Herenmarkt.
In de 6 maanden dat we daar onze eigen activiteiten mochten organiseren, hebben we getracht genoeg mensen te motiveren, om aan het idee een vervolg te geven. Het was op vrijdag altijd druk en gezellig. Er waren veel spelers, jong en oud op de trainingen, maar aan het eind van die mooie periode kwamen we tot de conclusie dat de mogelijkheden toch beperkt waren en dat we niet over genoeg kader en spelers beschikten om de club op een waardige manier, officieel op te richten.
Veel mensen waren toen teleurgesteld over het genomen besluit, maar we moesten rationeel denken en gingen gewoon verder als vriendenclub bij AGB.

AGB (Amsterdam Gençler Birgili)

Kantine van BDK

Bij AGB hebben we 2 seizoenen gevoetbald, en daar onze activiteiten voortgezet.
Met AGB hadden we een fantastische band, en de samenwerking tussen Portugezen en Turken was bijzonder goed. We waren een voorbeeld voor de maatschappij en hoe je ondanks de verschillende culturen en geloofsovertuiging toch met elkaar kan sporten en samenleven. We hadden zelfs een vitrine in de kantine van AGB, waar we onze bekers konden laten zien.

GOLD STAR - SNA

Sportdag bij AGB

In 2002-2003 zijn we bij toeval weer op Sportpark Sloten terechtgekomen. We wilden op zaterdag gaan voetballen als 1e elftal, en aangezien Gold Star-Sna niet over een eerste elftal beschikte, konden we daar het eerste van zaterdag worden.
In het eerste seizoen promoveerden we meteen met FC Portugal onder de naam van Gold Star-Sna, naar de 4e Klasse KNVB. Vervolgens vroeg de leiding van Gold Star-Sna of we een samenwerkingsverband wilden aan gaan.

We zouden Gold Star-Sna / FC Portugal gaan heten.

In maart 2003 hebben we die afspraak gemaakt, en dat in de kantine gevierd middels gebak en champagne.

FC Portugal heeft een plan gemaakt, en verschillende teams samengesteld, waaronder 2 jeugdteams. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid naar 6 elftallen.

Het was tevens de afspraak de naam Gold Star-Sna op korte termijn middels een statutenwijziging, te veranderen in Gold Star-Sna / FC Portugal. Dit was echter om verschillende redenen steeds niet mogelijk, waardoor we eigenlijk het idee min of meer uit ons hoofd hadden gezet om een naamswijziging met Gold Star-Sna aan te gaan.

Nadat we geïnformeerd werden over de schulden bij het Stadsdeel Slotervaart, KNVB, Postbank en de gedachte dat er ook geen elftal meer aanwezig was van Gold Star-Sna, ons gedistantieerd van dit problem en ons verder niet meer met de club bezig gehouden.

Gold Star-Sna heeft echter geen oplossing kunnen vinden voor het probleem en zou als gevolg daarvan zijn deuren zien sluiten door het Stadsdeel Slotervaart en ophouden te bestaan. We hebben dat toen ook als het einde van Gold Star-Sna gezien. FC Portugal kon een andere club zoeken of de schulden van Gold Star-Sna overnemen, en nog een jaar lang onder de naam van Gold Star-Sna blijven voetballen.

FC Portugal heeft uiteindelijk uit respect voor de spelers en kinderen besloten om de schulden voor een deel aan het Stadsdeel Slotervaart te betalen, en een serieus beleid te voeren. Vanaf januari 2007 hebben we een nieuw bestuur gevormd en we zijn inmiddels ook bezig om de organisatie binnen de club beter te krijgen. We hebben het nog steeds financieel moeilijk, maar klimmen langzaam uit het dal.
Sportief gezien gaat het uitstekend.

De Spelers van FC Portugal
Klik om afbeelding te vergroten

Fc Portugal - 21 Maart 2007

Op 21 maart 2007, en na alle wettelijke procedures te hebben doorlopen, is de naam van Fc Portugal Amsterdam, alsnog, officieel geregistreerd bij de notaris, de Kamer van koophandel en de KNVB.
We gaan volgend seizoen na een aantal jaren onder de naam van een aantal andere verenigingen te hebben gespeeld, voor het eerst deel nemen aan de competities van de KNVB, onder de naam van Fc Portugal Amsterdam.

De missie is volbracht !

...............................................................................................

KSV ROESELARE TROPHY

2e Internationale toernooi van de kids van Fc Portugal
17 mei t/m 19 mei 2007

C-junioren van FC Portugal

De C-junioren van FC Portugal hebben voor het tweede jaar deelgenomen aan een Internationaal voetbaltoernooi. Nadat we vorig jaar 3 dagen in Schijndel zijn geweest, gingen we nu over de grens naar Roeselare in België.

In een grote touringcar vertrokken we donderdag 17 mei, om 13.00 uur stipt met 20 deelnemers, vanaf Sportpark Sloten richting België. We kwamen rond 5 uur aan, en nadat we ons hadden aangemeld bij de toernooi organisatie, konden we op de tribune plaatsnemen voor de openingsceremonie in het mooie stadion van KSV Roeselare. Onze spits Marcelo Barbosa mocht FC Portugal op het veld vertegenwoordigen, samen met de captains van de andere teams. We verbleven weer in een school vlakbij het centrum van Roeselare.
De eerste avond was lang, en het duurde weer even voordat iedereen in slaap viel en tot rust kwam. Het plezier was weer groot bij deze jongens, die nu inmiddels al bijna 5 jaar samen voetballen. Vrijdag de eerste twee wedstrijden, die we maar nipt hebben verloren. De eerste tegen ZOB in de laatste minuut met 2-3, en de tweede met 0-1 tegen onze reisgenoten van V.V. Sleen. Deze avond zijn de Boy's nog even de stad in gegaan, en hebben daar kunnen smullen van een broodje Kebab. Zaterdag de twee andere wedstrijden in de groep, maar nu met de aanwezigheid van een paar supporters die helemaal uit Amsterdam waren gekomen om de jongens te zien spelen. De begeleiders, ouders die zijn gekomen en spelers hebben een fantastisch weekend gehad en vooral genoten van de plezier die de jongens met elkaar hebben gehad. We mogen wel niet de besten op het veld zijn, maar met betrekking tot vriendschap en plezier zijn we niet te verslaan.


Co Adriaanse

Deze trip naar Roeselare in België hebben we weer aan Co Adriaanse te danken. Hij heeft zijn bijdrage weer willen leveren aan het leerproces van een groep jongens, die op weg zijn volwassen te worden en richting aan hun leven te geven. Deze jongens zijn hem hiervoor dankbaar en zullen deze geste nimmer vergeten, van een van de beste trainers van Nederland.

Junioren met Co Adriaanse

De reacties van de FC Portugal Kids

Dylan Antunes (14): Het was een leuke ervaring in België, we gingen daar naar toe met een rare buschauffeur die overigens wel aardig en leuk was. We hadden moeilijke tegenstanders die op een hogere klasse zaten. We hadden slapeloze nachten, maar toch hadden we genoeg energie om te kunnen spelen. En natuurlijk om te kijken naar onze tegenstanders. En wat ik niet zo leuk vond was dat er geen meisjes waren 2 of 3 meer niet, volgende keer nemen we een paar uit Amsterdam mee.

Mehmet Uzmay (14): Ik vond het heel erg leuk, het was gezellig we hebben nooit ruzie of zo gehad ook niet met de tegenpartij alleen wel schandalig dat we van kleintjes hadden verloren, maar maakt niet uit we bleven gewoon lachen en we hebben lekker gevoetbald.

Marco Bravo (14): Ik vond het heel erg leuk in Roeselare, de stadion was mooi en de tegenstanders waren heel sterk. We hadden veel plezier in Roeselare en we hebben veel gelachen vooral in de kamer (klas) waar we verbleven. We hebben vrienden gemaakt met een ander team ( Vlug en Vaardig ) en ik hoop dat het volgend jaar leuker wordt en beter dan een 12e plaats kunnen staan.

Daniel Pereira (12): Ik vond het leuk om naar België te gaan, ik vond voetballen leuk en in de bus vond ik het ook heel erg leuk en in de lokaal was het grappig.

Marcelo Barbosa (12): Ik vond het leuk om naar België te gaan, ik vond het penalty's schieten wel leuk ( ook al heb ik gemist ) en in de bus vond ik het leuk en grappig.

Diogo Pereira (16): Ik vond wel leuk in België, ik vond het een beetje niet leuk omdat ik niet mocht meedoen maar toen mocht ik voor een ander team spelen en was wel leuk en we hadden veel lol.

Steve Costa (14): Ik vond het in Roeselare erg leuk. De wedstrijden waren allemaal goed gegaan en altijd Fair Play. Waar we overnachten was het heel gezellig en het straatvoetballen was ook heel leuk.

Michael Pereira (11): Ik vond het wel leuk in België en dat ik met Marco naar de dokter ging (EHBO) en de rest vond ik heel leuk en dat we bij een snackbar patat gingen eten.

Ramazan Turgut (14): Ik vond het heel erg leuk in België, om 23 uur voetballen op straat dat vond ik ook gezellig met ze allen, en dat we met de hele team naar de stad gingen dat vond ik ook heel erg leuk.

...............................................................................................

Gdansk in Polen

De eerste reis van Fc Portugal met de vliegtuig
24 mei t/m 28 mei 2007

De 13e studiereis van FC Portugal begon met een reünie op Sportpark Sloten.
De nieuwelingen in de groep waren dit keer, Exilio , Piaff, de gebroeders "Manos", J.Carneiro & Miccoli. Met twee bussen van Hertz en de Audi Quattro van Nelson Champagne, vertrokken we richting Hamburg waar we de vlucht van Wizzair moesten pakken naar Gdansk. De organisatie was dit keer volledig in handen van Ricardo Augusto & Nelson Beco, dus er kon niks verkeerd gaan, dachten we…..

We kwamen rond zes uur in de ochtend aan, in Hamburg, en besloten het stadion van HSV te bezichtigen. Het stadion waar dit seizoen FC Porto van Hamburger SV met 1-3 wist te winnen. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een croissanterie waar we konden ontbijten en even tijd konden maken voor de vliegtuig. Op de luchthaven van Hamburg aangekomen, even wachten op de organisatoren Ricardo & Nelson, die nog even de bussen gingen parkeren en dan ons voorbereiden voor vertrek met vliegtuig naar Polen. Het was de eerste keer in 13 jaar dat FC Portugal met de vliegtuig ging. De eerste verassing deed zich voor, toen bleek dat we op de verkeerde luchthaven zaten. We moesten namelijk in Luebeck zijn in plaats van Hamburg. De organisatoren werden ongerust, en er was lichte paniek bij sommige deelnemers die dachten de vlucht niet meer te halen. Maar we hadden genoeg tijd om de 64 Km af te leggen naar Luebeck, en alles ging zoals altijd, uitstekend.

Het vliegtuig naar Gdansk

We vertrokken op tijd vanuit Luebeck en kwamen in Gdansk rond de middag bij een heldere blauwe hemel. We gingen eerst geld wisselen op de Lech Walesa Airport en namen daarna een bus naar het centrum van Gdansk. Het was de vraag of we wel in Gdansk moesten zijn. Na bijna 1 uur in de bus te hebben gezeten, kwamen we aan in het centrum van Gdansk, en liepen naar de appartementen die de organisatie voor ons had gereserveerd. We kwamen aan bij een mooi gebouw in een straat achter de hoofdstraat en vroegen ons meteen af, of dit wel de goeie appartementen waren……….

Na de verdeling van de sleutels, gingen een paar een dutje doen en anderen de stad verkennen. De avond werd gevuld met een uitgebreid diner bij het Nederlandse Consulaat, en later met een drankje onder de Groene Brug aan de rivier Stara Motlawa. Fonzie nam deze avond de hoofdrol voor zijn rekening en gaf een geweldige show weg in de straten van Gdansk. Zijn vrienden waren in de buurt, en op het laatst kreeg hij zelfs een roosje van Capitão Gomes, die dacht makkelijk, zo van hem af te kunnen komen. De avond was kort en na nog een kort bezoekje aan een bungalow van Gdansk, waren de meeste al om 2 uur terug in het hotel.

De zaterdag begon voor ons met een English Breakfast in de hoofdstraat, bij de fontein van Neptunes in de Dlugi Targstraat. We hebben nog een atletiekwedstrijd voor kinderen kunnen aanschouwen. Daarna zijn we een wandeling gaan maken langs het water en langs een paar winkels gegaan. Een paar hebben daar hun cadeau's voor thuis kunnen kopen. Om 1.00 Pm zijn we vertrokken voor een boottocht met de oude viskotter, genaamd: Lew (Leeuw) die een historisch uiterlijk heeft en toeristen rond vaart. Deze bracht ons langs de rivier Motlawa en de historische haven en pakhuizen naar een kleine strand, waar we even zijn gebleven om uit te rusten. Even later terug met de boot, die nu inmiddels geen muziek meer had, omdat ik de enige CD ( Era) van de bemanning, voor 30 Sletjes had gekocht.

De Lew

We gingen daarna langs het Nederlandse Consulaat om wat te drinken, en even later naar een restaurant om iets van een specialiteit uit Polen te proeven. Buiten op het terras en tijdens het eten, hebben we de grootste lol gehad met de plastic drol die midden op straat werd gezet. We kregen iedereen aan het lachen op het terras, en zelfs de ijsverkoper naast het terras had nog nooit zo veel plezier gehad op zijn werk als op die dag.

Er was van alles te beleven in Gdansk en het was supergezellig met Fc Portugal in het centrum. We troffen het echt dit keer, want er was zelfs een concert op het plein met een bekende Poolse zangeres. We verstonden het niet, maar de ritme van de muziek was goed om ons aan het wiebelen te zetten. Aan het eind zo rond middernacht een show van vuurwerk en de avond werd weer prachtig afgesloten. Een bezoek aan een van de bungalows van Gdansk en slapen…………….

Centrum van Gdansk

Zondag waren we weer vroeg op, en een paar hebben de gelegenheid gehad om de kerkdienst bij te wonen in de Mariacki kerk, een gotisch gebouw vlakbij ons appartementen. Na het ontbijt eerst nog even naar de winkelcentrum om een strandbal te kopen en vervolgens met de taxi naar de badplaats Sopot.

In Sopot zijn we op de lange pier geweest waar men zegt, jodium tot ons te kunnen nemen als men er op loopt. Dat hebben we met een 5-tal gedaan. Het was prachtig zomerweer, en we konden niet anders dan de hele middag op het strand gaan liggen.

De 5 Matrozen

Een paar biertjes en een salade onder de parasol, terwijl een paar gingen voetballen en zwemmen. Maar even later regen en bliksem, en de strand was leeg……alleen de groep van Fc Portugal bleef over. Een voetbalwedstrijd spelen, en daarna een duik in de zee om het zand van het lichaam te verwijderen was nodig om daarna even bij te komen in een van de leuke café's in Sopot.

In het appartement aangekomen hebben we nog de finale van de Portugese beker gezien op televisie. Sporting won in de laatste minuten van de wedstrijd door een doelpunt van Liedson. De diner was dit keer in een andere restaurant, en aan de haven by candlelight. De rest van de avond was er een van afscheid nemen van de stad en het opmaken van de rest Sletjes die we nog in ons pocket hadden. We gingen naar café Ferber en hebben daar tot sluitingstijd gezeten, en verschillende proefjes gedaan met typische Poolse drankjes.
Nog even langs de bungalow om afscheid te nemen van onze vrienden, en we konden gaan inpakken voor vertrek naar Amsterdam. We gingen met zijn allen met de taxi naar de Lech Walesa Airport, en vertrokken om 11.20 uur. In Luebeck aangekomen de busjes ophalen en door naar Nederland waar we nog een paar keer zijn gestopt onderweg. De laatste stuk van de reis via de afsluitdijk mocht het bestuur in de auto van Nelson plaatsnemen. Een speelfilm met Silvia Sport en David Perry, de verzoekplaatjes en de grap met de telefoon en Lopes hebben deze reis een fantastisch eind bezorgt. Bij de afscheid van de groep in Zaandam, waren we het allemaal mee eens dat dit een geweldig weekend was geweest, en misschien wel wat langer had moeten duren. We hebben de smaak weer te pakken, en verheugen ons nu al op de volgende trip……….

...............................................................................................

Speler van de maand

Jorge Ribeiro

Paspoort
Naam Jorge Ribeiro
Geboortedatum 1 januari 1982
Geboorteplaats Tábua
Land Portugal
Horoscoop Boogschutter
Burgerlijke staat Ongehuwd
Beroep Medewerker Hectas Dienstverlening
Lengte 1.72 cm
Gewicht 65 Kg
Schoenmaat 41
Eerste club Tabuense
Voormalige clubs Tourizense
Voorkeuren
Welk land zou je willen bezoeken ? Italië
Kleur Rood
Kleding Diesel
Evenement Concerten
Acteur Johnny Depp
Muziek Pimba
Hapje Feijoada
Drank Bier
Hobby's Klussen
Intieme vragen
Wat is je slechtste eigenschap? Doordrammer
Wat is je beste eigenschap? Andere mensen helpen
Wat was je hoogtepunt als voetballer? Spelen tegen C.Martins van Sporting
Wat was je dieptepunt als voetballer? Het niet promoveren met FC Portugal
Wie zijn jou beste vrienden? Mijn moeder
Idool? Deus
Mooiste stadion? Estádio da Luz
Favoriete club? Barcelona
Favoriete speler? Zidane
Beste trainer? José Mourinho
Favoriete TV programma? Het Journaal
...............................................................................................

Afscheidswedstrijd van Manuel

Zoals ik al een keer eerder had beschreven, in een van mijn laatste nieuwsbrieven, wilde ik graag volgend jaar mijn afscheidswedstrijd als voetballer gaan organiseren. Dan heb ik precies 30 jaar gevoetbald……..

Ik zou gaan kijken naar de beste spelers die met mij samen hebben gespeeld of getraind in Amsterdam, sinds 1992 t/m 2007.

Ik wilde graag twee teams formeren.

  • Een team met de beste Portugese spelers die onder mij hebben getraind en gespeeld.
  • Een team van de beste buitenlandse spelers die onder mij hebben gespeeld.

We krijgen dan een wedstrijd:

Portugal - Rest van de wereld

Ik hoop dat jullie het interessant zullen vinden om de herinneringen weer terug te halen, en het aantal spelers die onder mij trainerschap hebben gespeeld weer terug te zien.

1998-2000 - Zrc/Herenmarkt

Na het besluit om bij AGB te stoppen als trainer, ben ik met een paar vrienden naar Zrc/Herenmarkt gegaan. De keus voor deze club was makkelijk aangezien wij daar al eerder hadden gespeeld. We werden het 9e elftal van deze club. Het team dat door mij werd getraind bestond uit de volgende spelers: José Esteves, Carlos Gomes, Júlio Neves, Luis Gomes, Paulo Pedro, José Dias, João Cardoso, Félix Cortez, Paulino Pires, Bruno Ramos, Mário Marques, Richard van Heeten, Filipe, Fernando Maia, Rico Junior, Hugo Vasco en Jorge Beco. We speelden meteen voor het kampioenschap maar Eendracht bleek in de onderlinge wedstrijden te sterk voor ons, waardoor we in het eerste seizoen bij Zrc/Herenmarkt 2e zijn geworden. De spits Luis Gomes was met 18 doelpunten topscorer van het team.

Het was gezellig bij Zrc/Herenmarkt, mede door onze aanwezigheid. Sportief waren we goed bezig, en de trainingen op dinsdag en vrijdag werden altijd druk bezocht. Het eerste van Zrc/Herenmarkt getraind door Mario de Boer stond er soms van te kijken, dat we zo veel spelers tot onze beschikking hadden. Op vrijdag was het altijd smullen na de trainingen als een van onze spelers weer wat lekkers had meegebracht voor in de kantine.

Kleedkamer BDK

Het seizoen 1999-2000 verliep sportief net als in het eerste seizoen, maar we kregen nu te maken met Amstelland die net als Eendracht in het 1e seizoen een heel sterk team had. We wonnen wel de meeste wedstrijden in de competitie maar de onderlinge wedstrijden gingen verloren waardoor Amstelland terecht kampioen werd.

We hadden dit seizoen de kantine van de club BDK voor 6 maanden van Zrc/Herenmarkt gehuurd om daar zelf onze eigen hapjes en dergelijke te kunnen voorbereiden. We hadden voor het eerst een eigen kantine tot onze beschikking. Het was een hele mooie periode in de oude kantine van BDK, en we hebben zelfs toen er nog aan gedacht om FC Portugal officieel op te richten en onder onze eigen naam te gaan voetballen.

Aan het einde van het seizoen besloot ik om de club FC Portugal officieel niet op te richten, aangezien we niet over voldoende spelers beschikten als ook over betrouwbare mensen die de club moesten besturen. De club AGB had mij ondertussen weer benaderd voor de trainersfunctie in het seizoen 2000-2001. Aangezien ik nog de ambitie had om te trainen, ging ik de uitdaging aan, om te proberen de club naar de 4e klasse KNVB te brengen.

In deze twee seizoenen heb ik met een team die bestond uit spelers van verschillende leeftijden, en waarbij de doelstelling en beleving heel vaak, van elkaar anders was, meer gewonnen als verloren.

Ik had nu ondertussen als trainer in 8 seizoenen 154 wedstrijden gecoached waarvan 99 gewonnen, 28 gelijk gespeeld en 27 verloren.

Over de 8 seizoenen 1992-2000 dat ik trainer ben geweest bij AGB en Zrc/Herenmarkt, en de spelers die ik tot mijn beschikking had, zou ik op basis van dat seizoen tot de volgende twee teams komen voor mijn afscheidswedstrijd.

Portugal   Rest van de wereld
  C.Gomes
50 wed
J.Cardoso
29 wed
    Aboutahir
46 wed
Husseyn
52 wed
 
  Manuel
100 wed
L.Gomes
31wed
J.Esteves
44 wed
Yadigar
68 wed
Mufit
57 wed
Salih
82 wed
 
R.Sousa
32 wed
    Arben
10 wed
  J.Neves
31 wed
J.Dias
29 wed
J.Crispim
30 wed
Cavit
37 wed
Seref
47 wed
Fevzi
58 wed
 
  Pires
44 wed
Rico
49 wed
    Omur
59 wed
Oktay
45 wed
 
4 - 4 - 2 Systeem

Prestaties over 8 seizoenen bij AGB & Zrc/Herenmarkt

Wedstrijden Gewonnen Gelijk Verloren Goals Tegen
154 99 28 27 496 251


In het team van "Portugal", zijn er 4 nieuwe spelers bij gekomen. Júlio Neves, José Dias, Luis Gomes en João Cardoso wisten in twee seizoen bij Zrc/Herenmarkt respectievelijk Carlos Neves, Carlos Gameiro, José Azevedo en José Beco uit het team te verdringen. José Beco die geopereerd was aan zijn knie, kwam in deze periode niet aan voetballen toe.

In het team van "Rest van de wereld" was er weinig te melden, aangezien we maar over een buitenlandse speler beschikten bij Zrc/Herenmark. Richard van Heeten, die in totaal 16 wedstrijden voor ons speelde. De Albanees Arben Kasolli speelde een enkele wedstrijd met ons mee, net als Mufit, Savas en Alket.

 

...............................................................................................

België - Portugal

Op 2 juni jl vertrokken ca. 150 voetballiefhebbers vanuit Sportpark Sloten richting Brussel om het Portugese elftal te steunen zich te kwalificeren voor deelname aan de EURO 2008. Daarnaast gingen nog eens 40 man met eigen vervoer. Wij bedanken jullie voor de deelname aan dit evenement, hiermee steunt u FC Portugal in de verdere groei van onze vereniging.

Portugal won met 2-1 en strijdt met Polen, Servië en Finland om 2 plaatsen in de eindfase komend jaar in Oostenrijk en Zwitserland. Polen onder leiding van Don Leo Beenhakker leidt de groep (9 wedstrijden/19 punten), Portugal (7/14), Servië (7/14) en Finland (8/14) zijn duidelijke kanshebbers.

Portugal... Portugal...

Graag wil ik de reisleiders, Ricardo Augusto en José Lopes, complimenteren met de wijze waarop zij deze reis in goede banen hebben weten te leiden. Ook toen één van de chauffeurs weigerde verder te rijden omdat een aantal mensen zich misdroegen en eigenlijk op dat momnet de reis over was voor 60 man wisten zij dit alsnog op te lossen. Het heeft FC Portugal extra geld gekost. Intussen zijn de boosdoeners geïdentificeerd en ik vraag mij af of zij de klasse hebben om excuses aan te bieden, Ik wacht af…

Carlos Martinho

...............................................................................................

Reünie Good Old Friends

Na de enorm succes van de reünie in 2005 besloten Zeza Vilela, Céu Florindo, Guida Santos, António Gonçalves en Alberto Lopes de organisatie op zich te nemen.

Voorbereiding van de reünie

Ondanks de bewolking en een aantal druppels heeft de reünie op 16 juni jl. plaatsgevonden met ca 200 deelnemers. Er was een BBQ, veel drank, muziek en is enorm veel gelachen. Sommige waren al na een paar uurtjes verdwenen en andere bleven van begin tot einde. Uit de vele reacties lijkt dat dit feest moet blijven.

Voor de foto's van deze reünie kunt u terecht bij: www.fc-portugal.nl

Carlos Martinho

...............................................................................................

Veloso & Lima Pereira

Met de Sterspelers

Twee bekende voetballers waren afgelopen week te gast bij FC Portugal. Lima Pereira werd bekend om zijn prestaties namens het nationale team van Portugal gedurende het EK 1984 in Frankrijk. In de halve finale van het Europees Kampioenschap verloor Portugal van Frankrijk 3-2. Frankrijk onder aanvoering van Michel Platini werd toen Europees Kampioen. Bij FC Porto won hij verschillende landstitels en onder andere de Supercup Finale tegen Ajax. António Veloso van Benfica werd vooral bekend om zijn gemiste strafschop tegen PSV Eindhoven in de Finale van de Europa Cup I. Hij speelde tot zijn 37ste bij Benfica en zijn zoon, Miguel Veloso, speelt momenteel bij Sporting Lissabon en in het nationale team van Portugal, onder 21. Beide oud internationals waren in Nederland vanwege het EK 21. De een als scout van FC Porto, en de andere om zijn zoon namens Portugal te zien voetballen. Beiden werden gedurende een paar dagen in Nederland begeleid door onze vrienden, Ricardo Augusto & Miguel Veloso. Een van die dagen werd vanzelfsprekend vrijgemaakt voor een bezoek aan FC Portugal Amsterdam op Sportpark Sloten. Een etentje aangeboden door Carlos Gomes en veel herinneringen van vroeger ophalen, heeft er voor gezorgd, dat we weer een plezierige avond hebben gehad.

De groep aan tafel

...............................................................................................

FC Porto in Nederland

FC Porto komt voor de 4e jaar naar Nederland voor een trainingskamp. Het team komt aan op 9 juli aan en zal gedurende een paar dagen in Limburg verblijven. Voorlopig staan er een paar wedstrijden op het programma tegen amateur-teams en FC Den Bosch. Het team vertrekt vanuit Nederland richting Duistland op 18 juli. Daar zal waarschijnlijk nog een wedstrijd gespeeld worden tegen Schalke 04.

Op 2 augustus komt de ploeg weer terug naar Nederland als het moet spelen in het toernooi van Rotterdam. Na twee jaar te hebben deelgenomen aan het Amsterdam Tournament, nu naar Rotterdam voor de viering van het 75e bestaan van de haven van Rotterdam. De eerste wedstrijd is op 3 augustus om 20.45 uur tegen Feyenoord. De tweede wedstrijd is twee dagen later op zondag 5 augustus, om 17.45 uur tegen de Chinezen van Shanghai Shenhua.

...............................................................................................

Ik wens jullie allemaal een
Prettige vakantie !

Op een onbewoond eiland...

En……tot vrijdag 17 augustus 2007 om 19.00 uur !!


   Import en export van bloemen (Nelson Beco)

Zorginformatiesystemen


Teksten en Vertalingen (Sandra Florindo)

Sportkleding en -benodigheden

Schoonhoud diensten (Carlos Gomes)

Confectie van sportkleding (Pedro Teixeira)

Portugese en Braziliaanse levensmiddelen (Tozé Maia)

Sportinfrastructuren en -benodigheden (Jorge Prazeres)

Restaurant - TapasBar (Quim Silva)

Meer da bewegen alleen... (Joan Boelens)

Voor alle benodigheden van Uw huisdier (Daniel Branco)

Landhuis Hotel Restaurant De Bloemenbeek

Banco Santander Totta S.A  (F. Loureiro)

Webdesign en grafisch ontwerpen (Xana Gonçalves)

Loodgieterswerk
Elektra installaties
Interieurbouw van keukens
en badkamers

Jesus Otero (06-16 88 19 57
J.Reyes (06-40 78 89 51

LUSO
Finance & Administration
Contact: António Fernandes
( 06-21 53 22 80
075-77 21 001  

Vougafrio - Estarreja, Portugal

Futebol Clube do Porto

NIEUWS ARCHIEF

nr.100

nr.101

nr.102

nr.103

nr.104

nr.105

 
© 2006 - 2007 Manuel Bravo da Silva // WebDesign by Xan@
27 juni 2007

AGENDA 2006/07

HOME