nr. 105

FC Portugal Newsletter


Futebol Clube Portugal - Amsterdam
sinds 14 mei 1994

door Manuel Bravo da Silva


Correspondentie

Fc Portugal
Kijkduinstraat 30 - 3
1055 ZA Amsterdam

* info@bravodasilva.nl
( +31.(0)6.53 56 67 31


Betalingen van contributies, boetes, aankopen, etc…. op het volgende rekeningnr. van de POSTBANK:

9554172 - t.n.v.

Fc Portugal
Kijkduinstraat 30-3
1055 ZA Amsterdam

Een fantastisch voetbalseizoen 2006-2007 !
Jeugdvoetbal
Betrokkenheid en beleving bij FC Portugal
De A-Selectie van FC Portugal
C-Junioren van FC Portugal in Roeselare - België

FC Portugal heeft een nieuw web adres
UEFA EK Onder 21
Afscheidswedstrijd van Manuel
FC Portugal is vriendschap
FC Portugal is een club met een eigen identiteit
...............................................................................................

Een fantastisch voetbalseizoen 2006-2007 !

Sportpark Sloten

FC Portugal heeft als CLUB een historisch seizoen 2006-2007 achter de rug, en het is nog niet eens afgelopen. Het eerste team gaat namelijk nog nacompetitie spelen, en als de ploeg zo blijft spelen als de afgelopen periode, maakt het zelfs een grote kans om te promoveren naar de 4e klasse.

Mocht het niet lukken, is het ook geen ramp. We hebben een mooi voetbalseizoen gehad, en veel problemen van de voormalige club Gold Star-Sna die we op ons schoot hebben gekregen weten op te lossen. We gaan nu verder onder FC Portugal………

Ik heb waardering voor de mensen die met mij in januari 2007 tot het bestuur van
FC Portugal zijn toegetreden. Zij hebben durf getoond en bewezen niet bang te zijn voor moeilijke situaties. Ze hebben tevens bewezen, op hoog niveau te kunnen werken.
Zodra het stadsdeel Slotervaart besluit om een nieuwe kunstgrasveld aan te leggen, kunnen we denken aan beleidsplannen. Verder zullen we de interne organisatie scherper gaan aanpakken, en bepaalde zaken verder automatiseren.

De kantine die wordt beheerd door Carlos Gomes is drastisch veranderd. Het is niet alleen schoner en gezelliger, maar ook de hapjes die er worden gemaakt of meegenomen van huis zijn uniek voor een sportkantine. Onze gasten gaan vaak met een tevreden gevoel naar huis.

Op sportief niveau zijn we weer een stap verder in het groepsproces. Eerst de normen en waarden bij brengen bij de spelers, en vervolgens resultaten boeken.

De A-Selectie heeft na een moeilijke start in September, zich knap hersteld en de resultaten van vorig seizoen weten te overtreffen.

In de beker zijn we tot de 4e ronde doorgedrongen van de KNVB beker en uiteindelijk uitgeschakeld door hoofdklasser S.V. Huizen met 0-2. Een mooie fotoreportage van deze wedstrijd gemaakt door António Gonçalves is te zien op de website van FC Portugal: www.fc-portugal.nl

We zijn kampioen in de 2e periode en gaan nu nacompetitie spelen voor promotie.

De B-Selectie heeft heel lang meegedaan voor het kampioenschap, maar Sloterdijk was te sterk voor ons, en de 2e plaats achter Sloterdijk is uiteindelijk een verdienstelijke plaats geweest voor onze jonge spelers.

De Veteranen hebben ook heel lang meegedaan voor het kampioenschap, maar een paar blessures en wat onnodige verliespunten tegen mindere tegenstanders hebben Buitenboy's de titel gegeven.

Gezien de omstandigheden en de waarde van ons team, is dit terecht en in de juiste verhouding. Op 20 mei organiseren wij nog onze toernooi voor veteranen op Sportpark Sloten, en op 2 juni zijn we gast op het Spaanse toernooi van Iberia.

We sluiten binnenkort het seizoen 2006-2007 af met een groot feest op Sportpark Sloten, en gaan in 2007-2008 onder de naam van FC Portugal verder.

...............................................................................................

Jeugdvoetbal

Michael en Daniel Pereira

De C-junioren hebben een prachtig seizoen gespeeld. In het begin werden ze helemaal weggespeeld, en met hoge cijfers verslagen. We moesten ons gaan voorbereiden op het ergste. Een paar aanpassingen in het systeem en de verschillende besprekingen op zaterdag hebben er toe geleid dat de jongens in de tweede helft van de competitie, 8 wedstrijden ongeslagen zijn gebleven.
Een 7e plaats is dan ook een fantastische prestatie !!!!

Bij de F - E pupillen heeft Ricardo Augusto een verdienstelijke bijdrage geleverd, aan de plezier van de kinderen. Hij heeft een nieuwe F-Pupillen team weten samen te stellen, die vanaf januari actief was in de KNVB competitie. De resultaten in deze categorieën zijn van minder van belang, omdat kinderen van deze leeftijd heel snel de wedstrijden vergeten, en de competities van korte duur zijn, waardoor de kans bestaat om teams anders in te delen bij de KNVB.

Vacatures

Op dit moment zijn we druk op zoek naar jeugdtrainers en scheidsrechters die de logistieke zaken rond de trainingen en wedstrijden komen versterken.

...............................................................................................

Betrokkenheid en beleving bij FC Portugal

Guida

Het logistieke speelveld van een voetbalclub verandert snel. Denk maar aan de steeds meer processen binnen de vereniging die worden geautomatiseerd.
Dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor informatie, communicatie en integratie. Maar we moeten daarbij niet vergeten dat het nog steeds de leden zijn die uiteindelijk gestalte geven aan alle veranderingen binnen de club.
En juist op de factor MENS hebben we weinig invloed.
Gelukkig is de verloop van leden bij FC Portugal niet zo groot, waardoor we al een aantal jaren over een hechte groep beschikken.

Reden te meer om zuinig te zijn op de leden van FC Portugal die de mate van succes bepalen door snel en goed om te gaan met veranderingen en innovaties. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op en aanpassingsvermogen is voor veel functies bij de club een noodzakelijke eigenschap.

Bestuursleden, trainers, leiders en andere vrijwilligers worden met enige regelmaat geconfronteerd met successen of teleurstellingen van hun inspanningen. Dit leidt automatisch tot een vorm van betrokkenheid en beleving.

Maar hoe zit het met de resultaten van de verschillende teams ? De opleiding van de jeugdspelers ? De opleiding van de bestuurders zelf, de trainers, scheidsrechters & leiders die de andere leden van de vereniging bezig moeten houden ? Bij FC Portugal gaat het niet om prestatie-indicatoren en belonen, maar vooral om de kwaliteit van de bijdrage die men aan de club en de leden geeft.

FC Portugal vraagt dan ook iedereen die wat wil doen voor FC Portugal, zich aan te melden, bij een van de bestuursleden. We zijn bereid om je op weg te helpen door een financiële bijdrage te leveren bij het volgen van een aantal cursussen die bij de KNVB jaarlijks worden gehouden.

Geïnteresseerd ? Meld je aan door een e-mail te schrijven naar:

info@bravodasilva.nl

Momenten hebben bij de club die je er aan herinneren dat je inspanningen betekenis en waarde hebben, is de grootste succes die je kan krijgen !!!!

...............................................................................................

De A-Selectie van FC Portugal

A-Selectie

Het eerste team van FC Portugal is dit seizoen als 3e geëindigd in de competitie van de 5e klasse D met 38 punten uit 20 wedstrijden. Vorig seizoen hebben we hetzelfde aantal punten behaald maar in 22 wedstrijden. We hebben een uitstekend seizoen gespeeld en hebben de resultaten van vorig seizoen deels weten te verbeteren. Vooral de 2e periode was fantastisch, met 9 wedstrijden op rij ongeslagen.

We moeten concluderen dat we in de eerste 10 wedstrijden van de competitie het kampioenschap hebben verspeeld en dat er meer inzat als we wat slimmer waren geweest. Een paar spelers die nu weg zijn, hebben niet gebracht wat van hun verwacht werd, en weg titel……!
Maar liefst 21 goals tegen, vergeleken met maar 12 goals in de laatste 10 wedstrijden.

Zaandijk is met 42 punten uiteindelijk kampioen geworden, en Sporting Noord tweede met 41 punten.

We hebben in ieder geval een periodekampioenschap behaald dit seizoen, wat ons recht geeft om nu via de nacompetitie naar de 4e klasse te promoveren.

In de nacompetitie die op 6 - 13 & 20 mei wordt gespeeld, krijgen we Sporting Noord & Westzaan als tegenstanders.

De selectie van FC Portugal voor het seizoen 2007-2008

FC Portugal is al bezig om de selectie voor het seizoen 2007-2008 samen te stellen.
We verwachten weinig veranderingen binnen de selectie en willen de goede resultaten graag doorzetten. Om dit te bereiken zijn we tevens op zoek naar 3 nieuwe spelers die het team volgend seizoen komen versterken.

De aanvoerderschap van het TEAM is in handen van Miquele Drumond.

De volgende spelers (13) zullen deel uit maken van de selectie van FC Portugal 2007-2008:

Jorge Ribeiro, Roberto Boldewijn, Miquele Drumond, Marcel Esajas, Raymond Kopetzki, Carlitos Paredes, Jivago Koerich, Nelson Sousa, Marco Barbosa, Ruben Maia, Peter Fitzmaurice, Remy van Heugten & Elmar van Ee.

De spelers die vertrekken, stoppen of niet weten wat ze moeten doen, zijn:

Clarence Bijlhout ( Fc Bijlmer Za 1 ), Savas Soylemez ( Fc Portugal Zon 2 ), Alket Musta, Nalton Musta, Stefano Parisi, Cara de Vroome & Marco Veiga.

Nieuwe spelers: António Fernandes keert terug naar FC Portugal volgend seizoen.
We zijn inmiddels in gesprek met Miguel Veloso van Ajax Zaterdag 2, en ook twee nieuwe Surinaamse spelers.

...............................................................................................

C-Junioren van FC Portugal in Roeselare - België

C-Junioren

REISINFORMATIE
Roeselare Trophy

Roeselare
Speeldata: 18.05.07-19.05.07
Contactpersoon Euro-Sportring
De Heer Wilfried Gobeyn
Tel. +32 (0)475774981
Assistentie
U wordt ter plaatse door een assistent begeleid. Deze zorgt ervoor dat alles volgens plan verloopt.
Info-Service
Bij aankomst wordt u door de plaatselijke contactpersoon van Euro-Sportring of een van zijn medewerkers persoonlijk geïnformeerd over het programma, de routes naar de sportvelden, bijzonderheden met betrekking tot de huisvesting, enz. Onze contactpersoon staat tijdens uw verblijf klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Huisvesting en maaltijden
School Roeselare Trophy
Bij aankomst
Roeselare
Tel. +32 (0)475774981 (Euro-Sportring Coordinator)

Geen toegang tot de huisvesting voor 17:00 uur op de aankomstdag.

Borg: € 120 per team

BE88R006-SCH-M-HB

Verblijf: 17.05.07-19.05.07
Aantal personen: 16
Indeling: Zie beschrijving
Opmerking: Svp slaapzak en luchtbed meebrengen
Verzorging: Halfpension
Eerste maaltijd: 17.05.07 diner
Laatste maaltijd: 19.05.07 diner

Alle maaltijden vinden plaats op een centrale locatie.


VERVOER
Incl. vervoer via Euro-Sportring: 16 personen.

Vertrekplaats
FC Portugal
Sloterweg 1045
Amsterdam
06-63566731
 
Heenreis
Vertrek 17.05.07 13:00 uur
Aankomst 17.05.07 17:00 uur
Terugreis
Vertrek 19.05.07 18:00 uur
Aankomst 20.05.07 22:00 uur
Meereizende club
VV Sleen
   
Vertrekplaats
Sportpark Broekveld
Oldenhofstraat 7
7841 SJ Sleen
Heenreis
Vertrek: 17.05.07 10:00 uur
Terugreis
Aankomst: 19.05.07 24.00 uur

Tijdens uw verblijf is de bus beschikbaar voor vervoer ter plaatse tot een maximum van 250 kilometer. Prijs per extra kilometer: € 1,00

Busmaatschappij
Drenthe Tours
Tel: 0592-409905

Routebeschrijving
Amsterdam-Breda-Antwerpen Gent - Kortrijk - Lille/Rijssel (E17/A14). Neem na afslag nr. 2 de snelweg A17 richting Brugge. Op de A17 neemt u afslagnr. 6 (Izegem/Rumbeke/Roeselare). Neem de rondweg richting Roeselare en volg deze weg tot het achtste stoplicht. Hier gaat u rechtsaf (=Diksmuidsesteenweg). Na ca. 100 meter zicht u aan uw linkerhand het aankomstpunt.

Meetingpoint
Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374, Roeselare,
tel.: +32 (0)475774981 (Euro-Sportring Coordinator)

Attentie: U wordt dringend verzocht de vermelde tijd van aankomst te respecteren en dus niet later of vooral niet eerder aan te komen. Neem bij een vertraging van meer dan 45 minuten telefonisch contact op met de contactpersoon van Euro-Sportring.

Roeselare - Toernooischema

Team From Country Group
       
FC Portugal Amsterdam NETHERLANDS 1
ZOB Zuid Oost Beemster NETHERLANDS 1
BVCB Bergschenhoek NETHERLANDS 1
F.C. Duffel Duffel BELGIUM 1
KSV Roeselare Roeselare BELGIUM 1
       
V.V. Purmersteijn 1 Purmerend NETHERLANDS 2
Valken '68 Valkenburg NETHERLANDS 2
CSV Apeldoorn Apeldoorn NETHERLANDS 2
KSV De Ruiter Roeselare BELGIUM 2
Dosko Beveren Beveren BELGIUM 2
       
V.V. Purmersteijn 2 Purmerend NETHERLANDS 3
OVC '85 Oosterbeek NETHERLANDS 3
V.V. Sleen Sleen NETHERLANDS 3
SK Staden Staden BELGIUM 3
S.V. Rumbeke Roeselare BELGIUM 3
...............................................................................................

Fc Portugal heeft een nieuw web adres

www.fc-portugal.nl

In het kader van de vernieuwing van sportaanbod op Sportpark Sloten is de website www.sportparksloten.nl nu ook online. Hier is informatie te zien over de sporten, de verenigingen, de activiteiten op het sportpark, afgelastingen en nog veel meer.

...............................................................................................

UEFA EK Onder 21

Landhuishotel Restaurant De Bloemenbeek

Van 2 juni t/m 9 juni 2007 is de Portugese selectie onder 21 te gast in Landhuishotel Restaurant De Bloemenbeek, in het plaatsje De Lutte vlakbij Oldenzaal. De voorbereiding op het Europese kampioenschap wordt hier gehouden. De velden van de plaatselijke club S.V. De Lutte die niet heel ver van het hotel liggen, worden gebruikt voor de trainingen van het team. in navolging van Fc Porto die vorig jaar hier al een trainingskamp had opgezet, nu ook de Nationale team van Portugal.

Het UEFA EK Onder 21 vindt plaats van 10 tot en met 23 juni 2007 in Nederland.

In Groep A - Nederland, Portugal, België & Israël
In Groep B - Engeland, Italië, Tsjechië & Servië

Groepsfase en speelschema van Portugal:
Zondag 10 juni Portugal / België 20.45 uur Euroborg (Groningen)
Woensdag 13 juni Nederland / Portugal 20.45 uur Euroborg (Groningen)
Zaterdag 16 juni Israël / Portugal 20.45 uur Euroborg (Groningen)

...............................................................................................

Afscheidswedstrijd van Manuel

Zoals ik al een keer eerder had beschreven, in een van mijn laatste nieuwsbrieven, wilde ik graag volgend jaar mijn afscheidswedstrijd als voetballer gaan organiseren. Dan heb ik precies 30 jaar gevoetbald……..

Ik zou gaan kijken naar de beste spelers die met mij samen hebben gespeeld of getraind in Amsterdam, sinds 1992 t/m 2007.

Ik wilde graag twee teams formeren.

  • Een team met de beste Portugese spelers die onder mij hebben getraind en gespeeld.
  • Een team van de beste buitenlandse spelers die onder mij hebben gespeeld.

We krijgen dan een wedstrijd:

Portugal - Rest van de wereld

Ik hoop dat jullie het interessant zullen vinden om de herinneringen weer terug te halen, en het aantal spelers die onder mij trainerschap hebben gespeeld weer terug te zien.

1996-1998 - AGB (Amsterdam Gençler Birligi)

Na het behalen van het kampioenschap met AGB, werd het daarna een stuk minder. Het seizoen 1996-1997 was dan ook een verloren seizoen. Eerst werd mijn grootvader ziek en nadat hij in oktober overleed besloot ik te stoppen bij AGB. De club ging op zoek naar een andere trainer maar het wilde maar niet klikken, de spelers respecteerden de trainer niet en hadden steeds minder motivatie. Toen de club halverwege het seizoen dreigde te degraderen besloot ik terug te komen, om te helpen. We wonnen een aantal wedstrijden en bleven in dezelfde klasse. Ik besloot om nog een seizoen verder te gaan.

Het 2e team die ik ook onder mijn hoede had, met Carlos Gomes als assistent, had een paar fantastische seizoenen achter de rug maar wist nooit het kampioenschap te behalen in de Res. 5e Klasse.
In het seizoen 1997-1998 is het ons dan toch eindelijk een keer gelukt !

In een beslissingswedstrijd tegen Rood Wit A, op het veld van KBV op Sportpark Riekerhaven werd met 3-2 gewonnen in een daverende wedstrijd. De doelpunten werden gemaakt door Savas Soylemez, Salih Yegek en Erdal Kocadag. Een onvergetelijke wedstrijd en een fantastisch seizoen van het team onder leiding van Carlos Gomes.
Erdal Kocadag met 30 doelpunten had een groot aandeel in dit succes.

AGB 1997-1998
AGB 1997-1998

Het eerste van AGB had dit seizoen 1997-1998 ook succes door via een periodekampioenschap de nacompetitie te behalen. Maar in de nacompetitie troffen we Vespucci en TOG, die toen te sterk voor ons waren.
TOG wist aan het langste eind te trekken en promoveerde.

Een ander voorval deed zich toen ook voor bij AGB. Voorzitter Selahatin Ay van AGB overleed plotseling nadat ik een dag voor zijn dood nog met hem plannen had gemaakt voor de toekomst.
Zijn dood heeft mij heel erg aangegrepen, en ik besloot om te stoppen bij AGB. Ik had geen kracht meer om zonder hem door te gaan en besloot om met een aantal vrienden naar ZRC/Herenmarkt te gaan.

Ik had in twee seizoenen, twee mensen verloren die voor mij heel belangrijk waren op dat moment. Eerst mijn grootvader en vervolgens de man die aan de basis stond van mijn succes als trainer.

Ik had toen ondertussen als trainer van AGB in 6 seizoenen 120 wedstrijden gecoacht waarvan 73 gewonnen, 23 gelijk gespeeld en 23 verloren.

Over de 6 seizoenen 1992-1998 dat ik trainer ben geweest bij AGB, en de spelers die ik tot mijn beschikking had, zou ik op basis van dat seizoen tot de volgende twee teams komen voor mijn afscheidswedstrijd.

Portugal   Rest van de wereld
  C.Gomes
22 wed
C.Gameiro
19 wed
    Aboutahir
46 wed
Husseyn
52 wed
 
  Manuel
74 wed
J.Azevedo
7 wed
J.Esteves
19 wed
Yadigar
68 wed
Mufit
55 wed
Salih
82 wed
 
R.Sousa
28 wed
    Arben
9 wed
  J.Beco
14 wed
C.Neves
14 wed
J.Crispim
30 wed
Cavit
37 wed
Seref
47 wed
Fevzi
58 wed
 
  Pires
23 wed
Rico
30 wed
    Omur
59 wed
Oktay
45 wed
 
4 - 4 - 2 Systeem

Prestaties over 6 seizoenen bij AGB

Wedstrijden Gewonnen Gelijk Verloren Goals Tegen
120 73 23 23 359 207


In het team van "Portugal", wist Rico Junior 30 wedstrijden te spelen, en werd met José Crispim, een van de meest gebruikte spelers die ik tot mijn beschikking had. Het duo Carlos Gomes en Paulino Pires werden kampioen met het 2e elftal van AGB en speelden dan ook bijna alle wedstrijden dat jaar.

In het team van "Rest van de wereld" neemt de Marokkaanse middenvelder Hassan Aboutahir, de plaats in van verdediger Yalcin Ozalp die meer een 2e elftal speler was, en die voor even naar Turkijë terug was gegaan.
De aanvaller Cavit Tuna die heel goed kon voetballen, maar weinig zelfvertrouwen had, neemt met 37 wedstrijden de plaats van Hasan Gokbas.

...............................................................................................

FC Portugal is vriendschap

Wat heb je eigenlijk aan vrienden?

Wat heb je eigenlijk aan de vrienden van FC Portugal, behalve de voor de hand liggende dingen als goede dingen vieren en over slechte dingen treuren?

Heel veel……….!

Het helpt ons ontdekken wie we willen zijn en hoe onze toekomst eruit zou moeten zien.
Het biedt inspiratie en geeft ons voorbeelden. Hoe gaat een vriend van ons met een bepaalde probleem om, hoe pakt hij die situatie aan? Daar leert men van, al is het maar hoe je het niet moet doen.

...............................................................................................

FC Portugal is een club met een eigen identiteit

Wanneer ik FC Portugal moet beschrijven, zou ik niet zeggen dat dit een club is met een typische Portugese cultuur, maar juist als een club met een eigen IK.

Een groot verschil. Zo zwart-wit denken we hier niet. Hoe ben je als mens, dat zijn zaken waar we echt belang aan hechten. Waar je vandaan komt is toch niet relevant? Je hebt goede en slechte Portugezen, en datzelfde is het geval met Turken en Nederlanders. Bij ons zijn alleen de goede welkom!

Ik ben trots op de omslag die in het denken van de mensen heeft plaatsgevonden. Want dat is misschien wel de allerbelangrijkste winst die FC Portugal heeft geboekt de laatste jaren.


   Import en export van bloemen (Nelson Beco)

Zorginformatiesystemen


Teksten en Vertalingen (Sandra Florindo)

Sportkleding en -benodigheden

Schoonhoud diensten (Carlos Gomes)

Confectie van sportkleding (Pedro Teixeira)

Portugese en Braziliaanse levensmiddelen (Tozé Maia)

Sportinfrastructuren en -benodigheden (Jorge Prazeres)

Restaurant - TapasBar (Quim Silva)

Meer da bewegen alleen... (Joan Boelens)

Voor alle benodigheden van Uw huisdier (Daniel Branco)

Landhuis Hotel Restaurant De Bloemenbeek

Banco Santander Totta S.A  (F. Loureiro)

Webdesign en grafisch ontwerpen (Xana Gonçalves)

Loodgieterswerk
Elektra installaties
Interieurbouw van keukens
en badkamers

Jesus Otero (06-16 88 19 57
J.Reyes (06-40 78 89 51

LUSO
Finance & Administration
Contact: António Fernandes
( 06-21 53 22 80
075-77 21 001  

Vougafrio - Estarreja, Portugal

Futebol Clube do Porto

NIEUWS ARCHIEF

nr.100

nr.101

nr.102

nr.103

nr.104

 
© 2006 - 2007 Manuel Bravo da Silva // WebDesign by Xan@
9 mei 2007

AGENDA 2006/07

HOME